Friday, November 16, 2012

Pawprint #37: The fate of the blue ribbon (Sinisen nauhan kohtalo)

The silky blue ribbon looked good on Kauni.
-Silkkinen sininen nauha sopi hyvin Kaunille.


It was also nice to the touch, so I played a lot with it. 
-Se oli myös mukava tuntoon siksi leikin paljon sen kanssa.


It wasn't tasty, but it was smooth and soft, so I licked it and tried to tear it.
-Se ei ollut maistuvaa mutta se oli sileä ja pehmeä siksi nuoleskelin sitä ja yritin repiä sitä. 


Last Sunday, I accidentally swallowed the whole of it!!!
-Sunnuntaina vahingossa nielin sen kokonaan!!!

My mom and dad, as well as I myself, couldn't believe I managed to swallow it..
-Äiti ja isä sekä minä itsekin, emme voineet uskoa sitä, että onnistuin nielemään sen. 

(WARNING! Some of the descriptions below can be harsh to the sensitive.)
-(VAROITUS! Tietyt osat alla olevista kuvauksista voivat olla ankaria herkkätunteisille.)

I was taken to the vet. The doctor said that most probably, I will excrete the ribbon through my bowels because it's not too narrow and not too long. There's no need for an X-ray (the ribbon won't be seen anyway) and surgery. No worries of a ribbon stuck in my intestines, but I must take 10-20 ml of liquid paraffin!

After 2 days of dealing with an oily mouth and fur and instances of uneasy stomach, I finally defecated the ribbon. It came out compressed into a stool. Due to gastric acid, the ribbon's color turned into somewhat green. (I think it isn't really necessary to show the picture here.) 

Lesson: Ribbons are dangerous. Don't eat them. When you swallowed one and you're lucky, you'll be able to successfully defecate it, otherwise, it could bring a lot of trouble to you.

-Minut on viety eläinlääkärille. Lääkäri sanoi, että luultavimmin ulostan nauhan, koska se ei ole niin kapea eikä niin pitkä. Röntgeniä ei tarvita (nauha ei näky kuitenkaan) eikä leikkaustakaan. Ei hätää, nauha ei ole jumissa suolissani. Mutta minun on otettava 10-20 ml parafiiniöljyä!

Kahdeksi päiväksi jouduin hoitamaan minun öljyistä suuta ja karvaa sekä vaivautuneiden vatsan tapauksia. Sen jälkeen, kakkasin nauhan vihdoinkin. Se tuli ulos tiivestettynä ulosteeseen. Vatsahapon vuoksi, nauhan vääri muutti jonkin verran vihreäksi. (Minusta ei ole todella tarpeellista näyttää kuvaa täällä.)

Läksy: Nauhat ovat vaarallisia siis älä syö niitä. Kun nielit nauhan ja olet onnekas, pystyt ulostaa sen onnistuneesti. Muutoin, siitä voisi aiheutua isoja vaivoja.


Huom: Luulen, että toista termiä käytetään kertoessa nauhasta (ainakin siitä, mikä täällä on kyseessä), mutta en ole varma onko sana "kaistale" vai jokin muu.


(""")(=^^=)(""")


No comments:

Post a Comment